سردار سرتیپ «قاسم تقی زاده»رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر در چارچوب توسعه دیپلماسی دفاعی از نمایشگاه دفاعی-امنیتی ایروان بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی مالک اشتر؛ سردار سرتیپ «قاسم تقی زاده»رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر از 9 تا 13 فروردین به عنوان نماینده ویژه وزیر علوم جمهوری اسلامی ایران از جمهوری ارمنستان بازدید کرد.
نمایشگاه دفاعی- امنیتی ایروان با سخنرانی رییس جمهور ارمنستان «واهاگن خاچاطوریان» و کفیل وزارت صنایع پیشرفته ارمنستان آغاز بکار نمود.
دکتر تقی زاده در دیدار با کفیل وزیر صنایع پیشرفته ارمنستان با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی و جهاد علمی متخصصین در دستیابی به خودکفایی و همچنین پیشرفتهای شگرف در حوزه های مختلف؛ زمینه های متنوعی را جهت همکاری و تعاملات آتی برشمرد.
کفیل صنایع پیشرفته ارمنستان با ابراز امیدواری از رضایت بازدیدکنندگان از نمایشگاه بیان کرد: فعالیت وزارتخانه ما با حوزه های آی تی، مخابرات، خدمات پستی، دیجیتال سازی و امنیت سایبری و همینطور فناوریهای دفاعی و پیشرفته مرتبط است.
کفیل صنایع پیشرفته ارمنستان گفت: از پیشرفتهای شما هم مطلع هستیم به آنها مباهات می کنیم و می دانیم که در رسانه ها کمتر به آن پرداخته می شود. بی شک وجود تحریمها در این مهم نقش بسزایی داشته اند. ما هم با الگو گرفتن از شما، می خواهیم به پیشرفت خودمان ادامه بدهیم.
در حاشیه این بازدید، رییس جمهور ارمنستان که به اتفاق هیئت همراه در حال بازدید از نمایشگاه بود با آقای دکتر تقی زاده ملاقات و ضمن خوشامدگویی و احوالپرسی بر مناسبات دوستانه و برادرانه دو کشور تاکید و آمادگی برای توسعه همکاری های دوجانبه را اعلام نمود. آقای دکتر تقی زاده نیز ضمن عرض تبریک به مناسبت انتصاب و اظهار خوشوقتی از حضور در نمایشگاه و ملاقات های انجام شده آمادگی طرف ایرانی را بر توسعه همکاری ها اعلام نمود.
دکتر تقی زاده در بازدید از دانشگاه دولتی ایروان با اشاره به سوابق تاریخی و فرهنگی دو ملت و وجود نقاط مشترک فراوان فرهنگی و علمی و تاریخی، اهداف و رویکردهای علمی و پژوهشی کشور را تشریح کرد. وی گفت: خودکفایی و خود اتکایی در زمینه های مختلف و پیشرفت های علمی و فناوری در جمهوری اسلامی ایران در سایه انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است.
در این دیدار، «هوهانس هوهانیسیان» رئیس دانشگاه دولتی ایروان ضمن خیر مقدم و تشکر از ارائه اطلاعات جامع گفت: دانشگاه دولتی ایروان 15000 دانشجو، 20 دانشکده و حدود 3000 نفر پرسنل دارد. وی اضافه کرد: کرسی ایرانشناسی ما بسیار قوی می باشد و در زمینه فیزیک، لیزر و اپتیک، علوم کاربردی و رادیو فیزیک فعال هستیم و بزودی اولین مرکز هوش مصنوعی را در ارمنستان راهاندازی میکنیم.
دکتر تقی زاده همچنین ازدانشگاه پلی تکنیک ایروان بازدید و با رئیس این دانشگاه دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار سردار تقی زاده اهم دستاوردها و توانمندی های دانشگاه صنعتی مالک اشتر را تبیین و محورهای همکاری را تشریح کرد.
«وستانیک ماروخیان» رئیس دانشگاه ملی پلی تکنیک ارمنستان در این دیدار اظهار امیدواری کرد همکاری در زمینه علمی، حوزه پروژههای مشترک و آموزش مجازی ایجاد گردد و دایره همکاریها بسیار گسترده باشد و صرفاً به سند اکتفا نشود.
دکتر تقی زاده در دیدار با «ماتئوسیان» معاون وزیرآموزش و پرورش، علوم، فرهنگ و ورزش ارمنستان گفت: بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی و با توجه به تدابیر رهبر معظم ما با توسعه علوم کاربردی و تحقیقات کاربردی صنعتی نظامی و غیرنظامی؛ خوشبختانه توانستیم در توسعه فناوریهای نوین در سطح دنیا به جایگاه مناسبی دست یابیم. ما از سوی آمریکایی ها و غربی ها تحریم شدیم و این باعث خودکفایی و خوداتکایی ما شد.
معاون وزیر علوم ارمنستان با ابراز مسرت از دستاوردهای کشور دوست - ایران -در زمینه علوم و فناوری های نوین گفت: بنده هم با گریز به ارتباطات دو کشور با توجه به اینکه متخصص تاریخ و کارشناس سیاسی هستم اعتقاد دارم هر دو کشور سابقه مراودات بسیار دیرینه ای و تمدن بسیار بالایی دارند و این دو کشور هیچگاه با هم مشکلی نداشتند.
وی با اشاره به حضور 68 دانشگاه دولتی و خصوصی در ارمنستان افزود: ظرفیت بسیار زیادی برای همکاری در زمینه تحصیلات عالی وجود دارد و برای ما بسیار مهم است که دو کشور در زمینه های فرهنگی و علمی با هم همکاری هایی دارند. ما باید جهت امضاء یک توافقنامه جدید در سطح آموزش عالی تلاش کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر در بازدید از دانشگاه تحقیقات دفاع ملی وزارت دفاع ارمنستان با توجه به تجربه 8 سال دفاع مقدس گفت: ما در دفاع مقدس تجارب زیادی کسب کردیم. اندیشه ها و رویکردها و سناریوهای غرب و شرق را به خوبی می شناسیم.
سردار تقی زاده افزود: ما جنگ هوشمند را باید در ابعاد هوشمند و استراتژیک بصورت در هم تنیده نگاه کنیم. ایران یک نقطه برجسته در علوم استراتژیک دارد که هر کشوری آن را داشته باشد حتما موفق می شود، و آن هم داشتن رهبری دانشمند، منسجم و متفکر است. وی ادامه داد: ما قبل از اینکه خودمان را جنگجو بشناسیم، انقلابی مکتبی هستیم و پذیرفته ایم با جان و دل پشت سر رهبری قرار بگیریم. یعنی کسانی که خواص یک کشور هستند، حاضرند برای یک کشور و دین و ارزشهای خودشان تمام اندیشه ها و وجودشان را ایثار کنند و این رمز موفقیت جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس دانشگاه تحقیقات دفاع ملی وزارت دفاع ارمنستان با اشاره به تاسیس دانشگاه در ژانویه 2016 گفت: هدف دانشگاه افزایش کارایی سیستم امنیتی-دفاعی ارمنستان از طریق پل زدن فعالیت های تحقیقاتی و آموزشی می باشد. براساس این مطالعات، تحلیل ها و توصیه های مربوط به رهبری سیاسی-نظامی ارمنستان ارایه می شود که در اتخاذ تصمیمات استراتژیک مبتنی بر دانشگاهی و گسترش دانش آنها در زمینه سیاست امنیتی کمک می کند.
بازدید از نمایشگاه صنایع دفاعی پیشرفته ارمنستان، ملاقات با کفیل صنایع پیشرفته ارمنستان، ملاقات با معاون وزیر علوم ارمنستان و بازدید از دانشگاه های ایروان، پلی تکنیک، دفاع ملی، هوانوردی و وازگن سرکیسیان از جمله برنامه های این بازدید بود.