مجتمع دانشگاهی علوم کاربردی به عنوان یکی از قدیمی ترین مجتمع های دانشگاهی فعال دانشگاه از دیرباز با نگاه کاربردی به علوم پایه با اولویت برطرف نمودن نیازهای دفاعی نیروهای مسلح در حوزه های پژوهشی و آموزشی علوم پایه مشغول به فعالیت می باشد.
همزمان با تاسیس دانشگاه علوم و صنایع دفاعی در سال 1365، دانشکده علوم با گروه های علمی شیمی، فیزیک و ریاضی شکل گرفت .
این دانشکده در ابتدا، اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی شیمی کاربردی، و سپس جذب دانشجوی کارشناسی فیزیک کاربردی و با تصویب دوره در سال 1387 همزمان با طرح تحول در دانشگاه، دانشکده علوم به مجتمع علوم کاربردی دارای مراکز آموزشی فیزیک، شیمی و ریاضی و مرکز پژوهشی اپتیک و لیزر،الکتروسرام و شیمی ، وارد مرحله جدیدی از فعالیت خود شد.
پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد اپتیک و لیزر، فیزیک ، شیمی و ریاضی در سال 1385 آغاز و ازسال 1390، پذیرش دانشجو در مقاطع دکتری فتونیک، فیزیک، شیمی و ریاضی، شروع شد.
باگسترش زیر مجموعه های این مجتمع، از سال 1394، پژوهشکده الکتروسرام جدا و به یک پژوهشکده مستقل تبدیل گردید . در حال حاضر این مجتمع دارای سه پژوهشکده اپتیک و لیزر، فیزیک و ریاضی کاربردی و شیمی کاربردی می باشد.

حوزه های کاری این مجتمع با توجه به ماموریت اعلامی در زیر مجموعه های علوم کاربردی نظیر اپتیک و لیزر، شیمی، فیزیک و ریاضی به منظور پاسخ دهی به نیازهای نیروهای مسلح و رفع موانع و مشکلات پژوهشی صنایع غیردفاعی می باشد.
این مجتمع با توجه به استعداد نیروی انسانی و آزمایشگاه های آموزشی تحقیقاتی در زمینه تربیت نیروی متخصص در حوزه های یاد شده درمقاطع تحصیلات تکمیلی در حال فعالیت می باشد.
فعالیت این مجتمع در حضور اعضای هیات علمی و پژوهشگران شامل 80 درصد از فعالیت های پژوهشی و 20درصد فعالیت های آموزشی است و آموزش در خدمت پژوهش می باشد. بطوریکه تمامی پایان نامه های تحصیلی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری، مستخرج از پروژه های مصوب و دارای کارفرما و بهره بردار می باشد.

ماموريت پژوهشکده علوم و فناوري اپتيک و ليزر تامين چشمه هاي ليزري پالسي و پيوسته، بکارگيري فناوري هاي مبتني بر ليزر در ساخت سنسورها، شناسايي مواد و کاربردهاي عمومي مي باشد.
زمینه های تحقیقاتی :

- طراحی و ساخت لیزرهای پرتوان پالسی و پیوسته (حالت جامد و گازی)  

- طراحی و ساخت سامانه های الکترواپتیکی (اعم از فاصله یاب، نشانه گذار و لیدار )

- طراحی و ساخت سامانه های لیزری جهت شناسایی مواد شیمیایی

- طراحی و ساخت منابع تغذیه  لیزری و مدولاتور راداری

- طراحی ، ساخت و تجاری سازی حسگرهای لیزری و فیبری

مأموریت پژوهشکده شيمي كاربردي رفع نیازهای آموزشی و پژوهشی نیروهای مسلح در حوزه‌های سنتز مواد شیمیایی مورد نیاز و ارزیابی خواص آنها، بهینه‌سازی فرآیندهای صنعتی شیمیایی و رفع مشکلات صنایع در حوزه تولید مرتبط با علم شیمی می‌باشد. این پژوهشکده در حوزه‌های پژوهشی زیر فعالیت دارد:

•    آنالیز مواد شیمیایی (آلی، معدنی و پلیمرها)؛

•    خوردگي‌ها و روش‌های کنترل و حذف آنها؛

•    آبکاری محصولات مورد نیاز صنایع؛

•    کاتالیست‌ها، جاذب‌ها و سایر مواد نوین ترکیب؛

•    چسب‌ها و پوشش‌های صنعتی منطبق با فناوری روز دنیا؛

•    سنتز و تولید مواد شيميايي؛

•    تصفیه آب و پساب‌های صنعتی؛

•    ارزیابی خواص و بهینه‌سازی مواد ترکیبی موجود؛

•    طراحی و تولید مواد نوین ترکیب مورد نیاز؛

•    شبیه‌سازی رایانه‌ای و طراحی ساختارهای مولکولی؛

•    طراحی و بهینه‌سازی فرآیندهای صنعتی شیمیایی؛

•    شکل‌دهی مواد ترکیبی؛

ماموريت اين پژوهشکده توسعه فناوري هاي مورد نياز براي رشد تک بلورها و بلورهاي لايه نازک و بس بلورها، توسعه فناوري مورد نياز در حوضه هاي کوانتون و مواد نانو ساختار و همچنين مدل سازي ها، شبيه سازي هاي پيشرفته و رمز نگاري مي باشد.
زمینه های تحقیقاتی :

- طراحی و ساخت سامانه های رشد بلورهای اپتیکی و الکترونیکی  

- طراحی و ساخت حسگرهای گازی و مغناطیسی بر پایه نانوذرات 
 
- فناوری های کشف و ردیابی اجسام  

- کدینگ و رمزنگاری

- مدلسازی پیشرفته ریاضی و محاسبات فوق سریع

- فنآوری های کوانتومی

- رانش ها - رانش های ابر رسانی مغناطه هیدرودینامیک

- ساخت هسته های ترانسفورماتور