به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی مالک اشتر، در این مراسم که تفاهم نامه همکاری نیز بین طرفین به امضاء رسید، معاون منابع انسانی ودجا سردار ابن الرضا ضمن با اهمیت خواندن دوره های آموزشی پودمانی در تربیت نیروهای متخصص و سرمایه انسانی در وزارت دفاع افزود: در مدیریت منابع انسانی نیروهای مسلح نیازمند یک الگوی استاندارد و در تراز تمدن اسلامی هستیم.
معاون منابع انسانی ودجا با اشاره به تفاوت مجموعه وزارت دفاع نسبت به دیگر مجموعه های نیروهای مسلح گفت: در معماری نیروهای مسلح مهمترین موضوع بحث نیروی انسانی است و مجموعه وزارت دفاع به عنوان پشتیبانی کننده نیروهای مسلح، به لحاظ مأموریت یک مجموعه ای متفاوت از نیروهای مسلح و مجموعه ای دفاعی، امنیتی، اقتصادی، خدماتی و تحقیقاتی است.
وی در ادامه با بیان این نکته که وقتی در مدیریت سرمایه انسانی و منابع انسانی الگوی استاندارد نداشته باشیم کارآمدی و کارآیی مدیران روند صعودی نخواهد داشت افزود: در نیروهای مسلح از فشنگ و سلاح تا موشک و زیردریایی به لحاظ استاندارد الگو داریم ولی برای سرمایه انسانی و انتصاب افراد الگوی استانداردی نداریم و براساس مأموریت ها دست به انتخاب می زنیم. در حالیکه قواره و بکارگیری در نیروهای مسلح ما باید در تراز تمدن اسلامی باشد.
ایشان با انتقاد از فرهنگ استخدام در دستگاه های دولتی اظهار داشت: وضعیت آموزش در کشور به گونه ای است که هر کس در دانشگاه ها تحصیل می کند ناگزیر باید در دولت استخدام شود درحالیکه در کشورهای توسعه یافته بیشترین درصد فارغ التحصیلان دانشگاهها کارآفرین هستند و جذب بازار کار می شوند.
سردار ابن الرضا با اشاره به هدف اصلی دوره های آموزشی که تربیت نیروی حرفه ای و تخصصی است گفت: باید به نقاط پیشران در دوره های پودمانی توجه شود و بر روی دروسی سرمایه گذاری شود که آورده و بهره وری بهتری در صنعت دفاعی داشته باشد؛ بزنگاه های حوزه های تخصصی شناسایی شوند و در همان زمینه نیروها آموزش ببینند.
ایشان در پایان ضمن تشکر از ریاست دانشگاه اظهار امیدواری نمود که دانشگاه با برگزاری این دوره ها و تربیت نیروهای متخصص سهم بسزایی در پیشرفتهای فنی و علمی وزارت دفاع داشته باشد.
پیش از سخنان سردار ابن الرضا، معاون آموزشی دانشگاه ضمن تشریح فرایند دوره های آموزشی و تأکید بر دو شاخص اثربخشی و کارآیی تحقق این شاخص ها را منوط به دو عامل رویکردها و روش ها برشمرد و گفت: خوشبختانه در دستورالعمل و ساختار شکلگیری دوره های پودمانی با تأکید بر فاصله گرفتن از روش های سنتی در شکل ظاهری و محتوای آموزشی این موضوعات مورد توجه قرار گرفته است.
وی با تأکید بر خط مشی های ریاست جدید دانشگاه مبنی برتوسعه دوره های پودمانی با رویکرد مهارت گرایی اظهار امیدواری نمود رویکرد مهارت گرایی با کمک آموزش های استاندارد جانشین مدرک گرایی شود.
در پایان با اهدای لوح تقدیراز عوامل برگزاری دوره های پودمانی در وزارت دفاع و دانشگاه تقدیر به عمل آمد وهمچنین تفاهم نامه همکاری آموزشی میان معاونت منابع انسانی ودجا، معاونت اقتصادی ودجا و دانشگاه صنعتی مالک اشتربه امضاء رسید.
ارتقاء کیفی و اثر بخشی، ارتقاء نقش دانشگاه به عنوان مرجع علمی دوره های پودمانی، توسعه کمی دوره ها طوریکه اکثر سازمان های صنعتی، سپاه و ارتش از این نظام جامع علمی بهره مند شوند؛ از اهداف مهم دوره های پودمانی است.
دوره آموزش پودمانی در دانشگاه صنعتی مالک اشتر از سال 1394 آغاز به کار کرد وامسال بیش از 450 فراگیر پذیرش شدند .