به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی مالک اشتر به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع؛ امیر سرتیپ «سعید شعبانیان» دستیار وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در امور راهبری پیش از خطبههای نماز جمعه ۲۷مردادماه در مصلای همدان سخنرانی خود را با تبریک سالروز بازگشت آزادگان آغاز و با بیان محکومیت حادثه شاهچراغ و تبریک و تسلیت شهادت دو تن از افراد اظهار کرد: خداوند منان را شاکرم که امروز توفیق خدمتگزاری به شما را برای من فراهم کرد و در این مراسم عبادی ـ سیاسی توفیق حضور پیدا کردم.در ابتدا حامل سلام وزیر وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امیر سرتیپ آشتیانی خدمت همه شما عزیزان هستم. به عنوان نماینده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، گوشهای از دستاوردهای گرانسنگ نظام جمهوری اسلامی را صنعت دفاعی در سه موضوع تحقیقات دشمنان و شرایط کشور و تأثیر تحقیقات در صنعت دفاعی و صنعت دفاعی در شرایط بلوغ را خدمت شما تقدیم میکنیم.
صنعت دفاعی پشتوانه اصلی برای دفاع و امنیت کشور است
وی افزود: شما عزیزان فرمایشات حکیمانه فرماندهی کل قوا، مقام معظم رهبری را بارها شنیدهاید که ایشان نسبت به تهدیدات دشمن تاکید فرمودند "نسبت به اوضاع اصلا نگران نباشید، هیچکس هیچ غلطی نمیتواند بکند، اینرا به همه بگویید."
امیر شعبانیان با اشاره به اینکه 31 مرداد ماه هرسال با تدبیر مقام معظم رهبری به عنوان "روز صنعت دفاعی" تعیین شده است، گفت: این نام گذاری به علت اهمیت دفاع و صنعت دفاعی و همچنین جایگاه علم و فناوری نزد ملت شریف ایران است.صنعت دفاعی پشتوانه اصلی برای دفاع و امنیت کشور است و ارتباط مستقیمی با علم و فناوری در کشور دارد. در حالی که پیشرفتهای علمی و فناوری کلان کشور پشتوانه صنعت دفاعی است، پیشرفتهای علمی صنعت دفاعی، بیانگر پیشرفتهای علمی و فناوری کشور و پشتوانه آن محسوب میشود.
در عرصه دفاعی و امنیتی در بهترین شرایط قرار داریم
دستیار راهبردی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشور با اشاره به اینکه گرامی داشت روز صنعت دفاعی به عنوان قدردانی از سربازان و خدمتگزاران مردم در عرصه های دفاعی کشور است بیان کرد: تهدیدهای دشمنان و شرایط دفاعی کشور را شما از همه بهتر میدانید. به لطف پروردگار و ایستادگی و پایداری ملت، برنامهریزی نظام و تلاش و کوشش نظام در صحنه های مختلف علمی و دفاعی به ویژه ایثار و فداکاری مدافعان حرم، که یاد و نامشان را گرامی میداریم، کشور در عرصه دفاعی و امنیتی در بهترین شرایط در 40 سال گذشته قرار دارد. یاد شهیدان بزرگ مقاومت، دوران دفاع مقدس و انقلاب، من جمله شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، شهید عرصه هسته ای و دفاعی شهید دکتر محسن فخری زاده، سه وزیر شهید دفاع، شهیدان نامجو، کوری و چمران را گرامی میداریم.
هیچ کشوری نیست که صددرصد تجهیزات خود را خودش بسازد
امیر شعبانیان نیروهای مسلح کشور ما را تحت نظارت مستقیم رهبری و مقام معظم کل قوا خواند و تصریح کرد: امروز نیروی های مسلح در بالاترین سطح آمادگی و بلوغ هستند. اگر دوران انقلاب، دفاع مقدس و سالهای پس از آن را به دو، سه دوره تقسیم کنیم، در دوران طاغوت، نیروهای مسلح ما تنها 2 درصد در صنعت دفاعی نقش داشتند و 98 درصد صنعت دفاعی ما در اختیار مستشاران خارجی بود. پادگانهای ما را نصف کرده بودند؛ اما امروز بیش از 90 درصد تجهیزات را خودمان میسازیم و آن 10 درصد باقی مانده نیز توجیه اقتصادی ندارد. اگر توجیه اقتصادی داشته باشد قطعا قادریم آن را هم تولید کنیم. در سطح دنیا به همین شکل است. هیچ کشوری نیست که صد در صد تجهیزات خود را خودش بسازد.
امیر شعبانیان تشریح کرد: ما در حال حاضر سیاست مقاومت فعال را در مقابل زیادهخواهیهای رژیم تروریستی آمریکا و سگ نگهبانش، رژیم صهیونیستی دنبال میکنیم. با جسارت و شجاعت به شدت دشمنان را منکوب کرده و آنان که امروز به شرایط ضعف و انفعال کشیده شدهاند تروریستهای آمریکایی و اصحاب آن هستند. آمریکا به خوبی درک میکند دوره قلدری تمام شده و گزینه روی میز ندارد و به استیصال کشیده شده است.
تهدیدات را به فرصت تبدیل کردیم
وی ادامه داد: اوایل جنگ که آمریکا هواپیمای مسافربری ایران را در خلیج همیشه فارس سرنگون کرد، هیچکاری از دستمان برنمیآمد، اما امروز با 3 هزار تفنگدار در خلیج فارس حضور دارد. خلیج فارس تا ابد متعلق به ملتهای منطقه است. خلیج فارس یا برای همه امن است یا برای هیچکس امن نیست.
امیر شعبانیان با اشاره به روزی که مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) از نمایشگاه صنعت دفاعی بازدید میفرمودند، بیان کرد: وقتی به غرفهای رسیدند که محرمانه بود گفتیم این تجهیزات را میخواستیم و به ما نفروختند، ایشان آرام فرمودند چقدر خوب شد که نفروختند. ما این تهدید را به فرصت تبدیل کردیم. این نغمت را به یک نعمت تبدیل کردیم. به همین خاطر است که صنعت دفاعی این روزها بهترین بازیگر در عرصههای مختلف نظام است.
کوچکترین تهدیدی را با شدت و قدرت پاسخ خواهیم داد
وی ضمن اشاره به روزهای ابتدایی جنگ که حتی یک موشک و یک راکت معمولی نداشتیم، تصریح کرد: وقتی دشمن حمله میکرد، مجبور بودیم به پناهگاه و زیرزمین پناه ببریم، اما امروز به لطف تولیدکنندگان و مجاهدان عرصه دفاعی و فرزندان شما بحمدالله صدها شهر موشکی در استانهای کشور داریم و کوچکترین تهدیدی را با شدت و قدرت پاسخ خواهیم داد.
امیر شعبانیان ادامه داد: در روزهای ابتدایی جنگ، با تعدادی سلاح پیشرفته که خدمهای نمیتوانست با آنها کار کند و مستشاران هم خارج شده بودند هیچ کاری از دستمان برنمیآمد و بسیاری از سلاحها و شناورها زمینگیر شده بود و پهپادی در کار نبود. هواپیماهای ما و حتی سلاحهای زمینی ما زمینگیر شده بود.در مقطع جنگ تحمیلی نیروهای مسلح به ویژه نیروی هوایی، زمینی و ارتش با جهاد خودکفایی توانستند تعدادی از سلاحهای نیمهسنگین را به راه بیندازند، اما جوابگو نبود.
ساخت هواپیمای 100 نفره
وی با اشاره به دشمنیهای آمریکای جنایتکار علیه ملت ایران گفت: در سالهای پس از جنگ و در این 44 سال پس از انقلاب، پیشرفتهای بسیار بسیار زیادی را در عرصههای دفاعی شاهد بودهایم و در عرصه صنعت هوایی، هواپیماهای کوثر، یاسین، صاعقه، آذرخش و.. ساخته شده است. در عرصههای غیرشکاری و مسافربری نیز هواپیمای سیمرغ، که همین چند ماه پیش هواپیمای باربری و ترابریاش در استان اصفهان رونمایی شد و ان شاءالله به زودی شاهد ساخت هواپیمای 100 نفره خواهیم بود
دستیار راهبردی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه در عرصه صنعت هوایی بسیاری از اقدامات در حال انجام است، اظهار داشت: انشاءالله در آینده اخبار خوشی را به مردم شریف ایران اعلام خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه دیگر به کشورهای منطقه برای ساخت تجهیزات هوایی نیازی نداریم، تاکید کرد: در عرصه شناور سطحی و زیرسطحی نیز به دستاوردهای بیشماری رسیدهایم و این روزها زیردریاییها و ناوهای وزارت دفاع در اقیانوسهای چندگانه در حال اجرای ماموریت است. شناور دنا که در ناوگروه 86 دور دنیا را زد ساخته صنعت دفاعی کشور است.
قدرت نقطهزنی موشکها را جهانیان دیدهاند
وی با بیان اینکه در عرصه صنایع دفاع، انواع تانک، سلاحهای توپخانه و مهمات هوشمند ساخته شده و دستاوردهای بیشمار این صنعت بسیار است، خاطرنشان کرد: قدرت نقطهزنی موشکهای سازمان هوافضا را که آمریکاییها به خوبی درک کردهاند و در عرصه پهپادی نیز بسیاری از کشورهای بزرگ منطقه و جهان نیازمند تکنولوژی ما هستند.