روت کردن موبایل
توضیحات
روت کردن گوشی یعنی چه؟
با این که ممکن است روت کردن گوشی کار عجیبی به نظر میرسد، اما روت کردن صرفاً به معنای کسب دسترسی به فرمانها، سیستم فایل و مکان پوشههایی است که معمولاً در دسترس کاربر نیستند. روت کردن گوشی اندرویدی را میتوان به معنی ارتقا از یک کاربر عادی به کاربر با دسترسیهای مدیر تصور کرد. این کار آزادیها و ریسکهای بیشتری که ناشی از کنترل بیشتر روی دستگاه است با خود به همراه دارد. مانند هر چیز دیگر، قدرت بیشتر به معنی مسئولیت بیشتر است.
به طور خاص، روت کردن گوشی اندروید به معنی تبدیل شدن به یک superuser است که یک تابع لینوکس است که ممکن است با آن آشنا باشید. به این ترتیب از دیدگاههای مختلف شاید این کار را معادل چیزی بدانید که از اول هم باید وجود میداشت.
کاربران میتوانند اپلیکیشنهای مختلف را روی گوشیها و تبلتهای اندرویدی روت شده نصب و اجرا کنند که نیازمند دسترسیهای خاص هستند و به این ترتیب محدودیت نرمافزارهای نصب شده از سوی تولیدکننده یا فروشنده را دور بزنند و حتی اپلیکیشنهای بیاستفاده را که از سوی این افراد به گوشی اضافه شده است حذف نمایند. دسترسی روت حتی در مواردی که بخواهید چیزهای سادهای مانند فونتهای سفارشی را روی گوشی امتحان کنید، لازم خواهد بود. روت کردن گوشی اندروید میتواند به معنی قفلگشایی قابلیتهای جدید در اپلیکیشنها و لانچرهای خاص نیز باشد.
امروزه روت کردن گوشی دیگر یک گام ضروری برای فلش کردن ROM سفارشی نیست. با این حال توصیه میشود که گوشی اندروید را جهت استفاده از برخی قابلیتهای جذاب آن روت کنید.
اصطلاحات مرتبط با روت کردن گوشی
در این بخش برخی اصطلاحاتی که در زمان اقدام به روت کردن گوشی شاید با آنها مواجه شوید با هم مرور میکنیم.
- Bootloader: پایینترین سطح نرمافزار روی گوشی که ریکاوریها را آغاز کرده و سپس سیستم عامل را بارگذاری میکند.
- Recovery: یک نرمافزار سطح پایین است که میتواند بکاپهای کامل را ایجاد کرده و بازیابی نماید. این بخش پیش از اجرای سیستم عامل اجرا میشود.
- ADB (Android Debug Bridge): یک ابزار خط فرمان است که بخشی از SDK اندروید محسوب میشود و از ارتباط بین رایانه و دستگاههای اندرویدی پشتیبانی میکند.