به گزارش scmp، پهپادهای چینی مورد اقبال کشورهای الجزایر و مصر قرار گرفته اند. خدمات نحوه پرداخت خوب توسط چین و همچنین تغییر در سیاست امریکا برای فروش پهپاد، تقاضای خرید پهپاد چینی را افزایش داده است.
بر اساس این گزارش، تحویل پهپاد Caihong-3 و Caihong-4 و Caihong-5 به الجزایر در ماه مارس تکمیل می شود. بر این اساس تا اواخر سال 2022 تعداد پهپادهای تهاجمی نیروی هوایی این کشور به 60 فروند می رسد.
بر اساس گزارشها، پس از تایید سفارش شش پهپاد (پهپاد) از نوع جدید Caihong، تحویل جدید پهپادهای Wing Loong به مصر در حال انجام است.
تحلیلگران دفاعی می گویند که قراردادهای جدید "استراتژی های موفق بازار هواپیماهای بدون سرنشین" چین را در خارج از کشور نشان می دهد که منعکس کننده قیمت گذاری و روش های پرداخت مناسب و آمادگی چین برای پر کردن شکاف ایجاد شده توسط سیاست صادرات پهپاد های جدید ایالات متحده است که از سال 2020 آغاز شد. بر اساس سیاست جدید امریکا، وزارت دفاع فروش پهپاد ها را فقط به متحدان نزدیک محدود می کند.
به گزارش Mena Defence ، یک وبسایت نظامی که اخبار دفاعی خاورمیانه و شمال آفریقا را پوشش میدهد، الجزایر سفارش ساخت 12 پهپاد Caihong-5 را تایید کرد. جزئیات قیمت فاش نشد، اما اعلام کرد پهپادهای جدید در ماه مارس تحویل خواهند شد. Caihong-5 یا Rainbow-5 که توسط شرکت دولتی علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) توسعه و تولید شده است، بزرگترین پهپاد چینی با قابلیت حمله موشک است که قادر به مقابله با پهپاد آمریکایی MQ-9 Reaper است. پهپاد چینی Caihong-5 با پرواز بیش از 60 ساعت و تحمل بار 1000 کیلوگرم محموله، برای شناسایی، مراقبت، گشت زنی، موقعیت یابی هدف و ماموریت های ضربتی طراحی شده است.
به گزارش Tactical Report، وب سایت آژانس اطلاعات و اطلاعات بازار که توسط شورای همکاری خلیج فارس (GCC) اداره می شود، در همین حال، مصر در حال مذاکره برای خرید تعدادی پهپاد Wing Loong-1D از چین برای نیروی هوایی خود است. Wing Loong-1D یا Pterosaur یک پهپاد چندمنظوره و با قابلیت نظامی است که توسط شرکت صنعت هوانوردی چین (Avic)، توسعه یافته است. مانند Caihong-5، Wing Loong-1D رقیب دیگری برای پهپادهای رزمی MQ-9 آمریکایی است.
بر اساس گزارشهای موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، در دهه گذشته، شرکتهای چینی 220 هواپیمای جنگی بدون سرنشین را به 16 کشور، عمدتاً در خاورمیانه و آفریقا تحویل دادهاند. بن هو، محقق نیروی هوایی از برنامه مطالعات نظامی در دانشکده مطالعات بینالمللی S. Rajaratnam در سنگاپور، گفت که پهپادهای چینی ممکن است بهترین نباشند، اما ارزان هستند و به خوبی طراحی شدهاند تا خواستههای مشتریان بالقوه خود را برآورده کنند. این واقعیت که تنها چند بازیگر اصلی در بازار هواپیماهای بدون سرنشین جنگی وجود دارد، پهپادهای چینی را به طور کلی جذابتر میکند. هو گفت که ایالات متحده از سال 2020 موضع خود را در مورد سیاست صادرات هواپیماهای بدون سرنشین تغییر داده است تا فروش خود را به نزدیکترین متحدان و شرکای خود محدود کند، اما چینی ها از شرایط به وجود آمده استفاده کردند و پهپاد های خود را به کشور های خاورمیانه و شمال افریقا عرضه کردند.
ژو چنمینگ، کارشناس نظامی مستقر در پکن، گفت که رویکردهای پرداخت انعطاف پذیر صادرکنندگان هواپیماهای بدون سرنشین چینی نیز به آنها کمک کرد تا مشتریان بیشتری جذب کنند. ژو بیان داشت، شرکتهای چینی متوجه شدند که کشورهای شمال آفریقا ثروتمند نیستند و به آنها اجازه دادند پول نقد نپردازند، بلکه به صورت اقساط پرداخت کنند، حتی گاهی اوقات هواپیماهای بدون سرنشین را با منابع طبیعی محلی مانند مواد معدنی مبادله کنند.