دکتر تقی زاده در جمع دانشگاهیان: تفکرات مدیریتی باید برگرفته از تمدن اسلامی باشد؛ از وظایف اصلی دانشگاه «تربیت کادر مومن و متخصص» است.
نشست صمیمانه رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر با مدیران، محققان، اساتید و کارکنان دانشگاه برگزار شد و دکتر تقی زاده، توسعه بومی سازی و توجه به تمدن اسلامی را بر محور گام دوم انقلاب تبیین کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی مالک اشتر؛ سردار سرتیپ قاسم تقی زاده با اشاره به هدف اصلی و کارکرد دانشگاه پیش از انقلاب و پس از آن افزود: دانشگاه ها در زمان پهلوی عمدتاً توسط انگلیسیها و آمریکاییها تاسیس میشدند و هدف تربیت کادر انسانی با توجه به علم و فکر غربیها بود تا در آینده نخبگان نیز خدمتگزار ایشان باشند و فرار مغزها از همان دوران آغاز گردید.
وی ادامه داد: این در حالی است که بر اساس گام دوم انقلاب دانشگاه ها وظیفه اصلیشان تربیت دانشجویان با کادر فنی علمی و متقی و تربیت انسان های مومن، خبره و مفید برای کشور و انقلاب و توسعه بومی سازی است.
محور بعدی در گام دوم انقلاب؛ تولید علم و اندیشه توسط نخبگان، اندیشمندان و دانش آموختگان و توسعه حضور آنان در برابر تهدیدات نامتقارن و ناموزون و ایجاد اعتماد به ن فس در جامعه است.
ایشان با تاکید بر این نکته که تفکرات مدیریتی ما نباید غربگرا باشد و باید برگرفته از تمدن اسلامی باشد، افزود: براساس همین تفکرات غربگرا، امروزه با وجود اینکه پانزدهمین کشور دنیا در تولید مقالات هستیم، اما نتوانستیم کادری در شان و تراز انقلاب اسلامی تربیت کنیم.
ایشان با انتقاد از مدیرانی که نگاه به بیرون را جایگزین نگاه به داخل کردند، افزود: امروز می بینم در پدیده کرونا غربیها چقدر اسیر و ناتو ان شده اند همان طور که در مهار تروریسم داعش نیز موفق نبودند. تعهد، تخصص، تدبر و تبشیت امور در کنار تقوا الهی از لوازمی است که یک مدیر توانا و انقلابی باید آن را دارا باشد.
سردار تقی زاده توسعه اندیشه تمدن اسلامی و تربیت کادر مومن، متخصص و تحویل آن به جامعه را از وظایف اصلی دانشگاه برشمرد و بیان داشت: دانشگاه باید پاسخگوی تهدیدات جنگ های نوین و پشتیبان سازمان های دفاعی در ابعاد مختلف دریایی، هوایی، هوافضا و... باشد و در این راستا باید تحولی را در سطح مدیران و همه انسان هایی که نقش مهم و کارسازی در دانشگاه دارند شاهد باشیم.
رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر چهار محور اصلی برای تحول علمی و فنی دانشگاه را برشمرد: توجه ویژه به نسل ششم جنگهای نوین که دشمن در نسل ششم چه تسلیحاتی دارد و ما برای مقابله با تهدیدات آنان چه برنامه ای داریم.
ایشان شبکهسازی، هوشمندی به هم پیوستگی جنگ، مبتنی بر فناوریهای دیجیتال را از ویژگی های نسل ششم جنگ های نوین دانست و ادامه داد: محور دوم، الگوی تسلیحاتی است که معاونت عملیات ستاد کل طراحی کرده و باید در کنار نسل ششم مدنظر قرار دهیم و محور سوم پروژه های تعاملی و تحقیقاتی دانشگاه مبتنی بر نیاز سازمانهای دفاعی در حوزههای موشکی، دریایی، هوایی و الکترونیک است.
قاسم تقی زاده آموزش پودمانی و تقویت کادر برای جذب در سازمانهای صنایع دفاعی را محور چهارم خواند و گفت: تحول جدی باید در این چهار محور و در مسیر آموزش و پژوهش و در چارچوب گام دوم انقلاب و توسعه تمدن اسلامی صورت پذیرد. ساختار و تشکیلات دانشگاه باید بهگونهای متحول شود که تک تک شما این تحول را در دانشگاه با جان و دل خود حس کنید.
وی ضمن تاکید بر توجه به سختافزار در تحول و فصل جهش، رصد ترازیابی مطالعات نوآوری و آینده پژوهی را مهم و حیاتی برشمرد و به مجتمعهای دانشگاهی توصیه کرد؛ همواره فناوریهای دشمن را رصد کنید تا دریابید دشمن در چه سطحی از پیشرفت قرار دارد.
رئیس دانشگاه، روشنفکر با سواد امروز را خلاق، نوآور و کارآفرین برشمرد و با اشاره به الگو پذیری از حاج قاسم در مدیریت درست منابع، ادامه داد: حاج قاسم به خاطر شجاعت و صلابتش بود که توانست در پنج کشور مختلف بسیج راه بیاندازد و به جنگ با داعش برود.
ایشان در پایان با بیان اینکه باید پروژههای دانشگاه بر لبه دانش قرار گیرد اظهار داشت: تحقیقات باید مبتنی بر نیازمندی سازمانهای دفاعی باشد و پروژهها مشتری محور باشند. کمیته هایی را در سطح مجتمعها تشکیل دادیم تا مشکلات و موانع در راه انجام پروژه ها و تولید را احصا و برطرف کنند.