شیوه نامه اجرایی پذیرش دانشجوی دوره دکتری تخصصی آزمون نیمه متمرکز سال تحصیلی 1400-1399
1399-06-31

مقدمه

با توجه به وضعیت ناپایدار بیماری covid-19 و ابلاغیه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر برگزاری مصاحبه علمی مقطع دکتری به روش مجازی، این شیوه نامه مطابق با قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و اصل برابری فرصت ها و عدالت آموزشی جهت پذیرش دانشجویان دکتری تهیه شه است.

فرایند ارزیابی

نمره نهایی هر داوطلب دکتری به شرح ذیل می باشد.

* امتیاز آزمون متمرکز سازمان سنجش      50 درصد

* امتیاز آموزشی، پژوهشی و فناوری         20 درصد

* امتیاز مصاحبه و سنجش علمی             30 درصد

الف-ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری:

ارزیابی سوابق آموزشی-پژوهشی و فناوری هر داوطبی بر اساس جدول شماره 1 صورت می گیرد و حداکثر نمره هر داوطلب 20 امتیاز است.

جدول شماره 1-امتیازدهی آموزشی-پژوهشی و فناوری(حداکثر تا 20 امتیاز)

نوع فعالیت

حداکثر امتیاز

نحوه ارزیابی

1

مقالات علمی-پژوهشی (داخلی و خارجی )

20

هر مقاله مرتبط با پایان نامه تا 5 امتیاز غیر مرتبط تا 2 امتیاز

گواهی ثبت اختراع مورد تأیید سازمان پژوهش های علمی و صنعتی

گواهی ثبت اختراع بین المللی تا 4 و داخلی تا 2 امتیاز

برگزیدگی در جشنواره­های علمی معتبر

10

جشنواره­ داخلی تا 3 و بین المللی تا 7 امتیاز

مقالات علمی- ترویجی مرتبط با رشته تحصیلی

هر مقاله تا 2 امتیاز

5

مقالات چاپ شده در کنفرانس­های معتبر (داخلی و خارجی)

هر مقاله خارجی تا 2 و هر مقاله داخلی 1 امتیاز

6

تألیف یا ترجمه کتاب مرتبط با رشته تحصیلی

10

هر تالیف تا 5 امتیاز و هر ترجمه حداکثر تا 2 امتیاز (کتب چاپ غیر دانشگاهی، امتیاز تقسیم بر 2 می شود)

7*

میانگین کل و کیفیت دانشگاه محل تحصیل دوره کارشناسی

8*

کیفیت دانشگاه محل تحصیل دوره کارشناسی ارشد نا پیوسته

9*

میانگین کل دوره کارشناسی ارشد نا پیوسته (بدون احتساب نمره پایان نامه)

10*

طول مدت تحصیل در دوره کارشناسی

1

بیش از 8 نیمسال کارشناسی پیوسته و بیش از 4 نیمسال کارشناسی ناپیوسته امتیازی ندارد

11*

طول مدت تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته

تا 4 نیمسال یک امتیاز

12

برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی

5

رتبه 1 تا 3 ، 5 امتیاز ، رتبه 4 تا 6 ، 4 امتیاز ، رتبه 7 تا 9 ، 3 امتیاز ، رتبه 10 تا 12 ، 2 امتیاز ، و رتبه 13 تا 15 ، 1 امتیاز

داشتن مدرک زبان معتبر

طبق جدول شماره 4 آیین نامه

جمع نمرات

20

ب- ارزیابی  مصاحبه و سنجش علمی

ارزیابی مصاحبه و سنجش علمی هر داوطلب بر اساس جدول شماره 2 صورت می گیرد و حداکثر نمره هر داوطلب 30 امتیاز است.

جدول شماره 2- امتیاز مصاحبه و سنجش علمی (حداکثر تا 30 امتیاز)

نوع فعالیت

حداکثر امتیاز

تسلط در تجزیه و تحلیل مسائل علمی و پاسخگویی به سوالات

وسعت نظر ، نوآوری و کارآفرینی

شخصیت ، متانت و نحوه تعامل

نگرش و اطلاعات فناورانه مرتبط با رشته تحصیلی

توانایی فن بیان و انتقال مطالب

6

همراستایی زمینه پژوهشی داوطلب با اولویتهای علمی دانشگاه

15

مدارک و نکات لازم جهت ثبت نام بارگزاری در سامانه ارسال مدارک:

- داوطلب می بایست مدارک مورد نیاز (مستندات اعلام شده در سایت به صورت سازماندهی شده، فرم خوداظهاری خلاصه مستندات و اسلایدهای معرفی اولیه بر اساس چارچوب از قبل مشخص شده دانشگاه) را  یک هفته  قبل از برگزاری جلسه مصاحبه بارگذاری کرده و زمان مصاحبه را اخذ نمایند.

- داوطلبین لازم است امکانات لازم جهت برقرای ارتباط اینترنتی صوتی و تصویری با کیفیت مناسب را قبل از زمان مصاحبه علمی و عمومی شخصا فراهم نمایند.

- با توجه به اینکه جلسات مصاحبه مجازی می بایست بصورت تصویری برگزار شوند، حتما داوطلب بایستی بصورت تصویری در فضای Adobe Connect حضور داشته باشد.

- قبل از شروع مصاحبه ها، جلسه ای جهت ارزیابی ارتباط داوطلبان و همچنین آشنایی با روش انجام کار و معرفی سامانه مصاحبه مجازی برگزار خواهد شد که حضور کلیه داوطلبان در آن الزامی می باشد.

- داوطلب می بایست در بازه زمانی مشخص شده در سایت دانشگاه، آماده ورود به جلسه مجازی باشد. کارشناس دانشگاه نیم ساعت قبل از جلسه مصاحبه با داوطلب تماس تلفنی برقرار نموده و از او خواسته می شود تا به جلسه مجازی وارد گردد.

- در ابتدای جلسه مصاحبه، داوطلب فایل پاورپوینت آماده شده را حداکثر در پنج دقیقه ارائه نماید.

نکات مهم:

* اطلاع رسانی به داوطلبان از طریق پایگاه اینترنتی دانشگاه صنعتی مالک اشتر به نشانی www.mut.ac.ir صورت می پذیرد. ضروری است داوطلبان محترم به منظور اطلاع از هر گونه تغییر احتمالی، به سایت مذکور مراجعه نمایند.