شنبه  29  مهر  1396

مركز آموزشي تحقيقاتي فيزيك كاربردي

اين مركز داراي يك گروه آموزشـي و 5 گـروه تحقيـقاتي پژوهشي مي‌باشد، كه در ادامه به معرفي و توانمنديهاي آنها پرداخته مي‌شود.

1-1. گروه آموزشي فيزيك كاربردي

اين گروه فعاليت خود را از سـال 1364 همـزمان با تاسيس دانشگاه در راستـاي تربيت دانشجويان بورسيه براي وزارت دفـاع از طريق كنـكور سراسري سازمان سنجش كشور در گرايش فيزيك كاربـردي آغاز نمود و از سال 1378 تاكنون با پذيرش دانشجويان روزانه و شبانه غير بورس در مقطع ليسانس و فوق ليسانس در رشته‌هاي مهندسي الكتـرواپتيك، ردياب الكتـرواپتـيكي و مهنـدسي ايمنـي پرتـو و دكتـراي آشكارسـازي (مشترك با دانشگاه كرمان) به فعاليت خود ادامه مي‌دهـد.

اين گروه در راستاي فعاليتهاي علمي آموزشي خود از آزمايشگاههاي زير نيـز بهـره مي‌بـرد :

• آزمايشگاه فيزيك پايه1؛
  • آزمايشگاه فيزيك پايه2؛
  • آزمايشگاه فيزيك پايه3؛
  • آ‍زمايشگاه الكترونيك؛
  • آزمايشگاه اپتيك؛
  • آزمايشگاه تكنيك خلاء؛
  • آزمايشگاه فيزيك جديد؛
  • آزمايشگاه ليـزر؛
  • آزمايشگاه فيزيك هسته‌اي؛

1-2. گروه پژوهشي الكتـروسرام

در سال‌1374 زمينه تشكيل اين گـروه در مجتمع مهيا گشت و در اوايـل سال‌1375 رسماً با ماموريت تعيين خـواص و روش ساخت الكتروسراميك‌ها، با تلاشهاي دانشمند فرزانه مرحوم دكتر اردشير حسين‌پور تأسيس گرديد. الكتـروسراميك‌ها، گروهي از سـراميكها مي‌باشنـد كه به‌ دليـل دارا‌ بودن خواص‌ الكتريكي و مغناطيسي ويژه در سيستمهاي الكترونيك، مخابرات و كنترل بخصوص صنـايع تجـاري از اهميت ويـژه‌اي برخـوردار مي‌باشند. از زمان تأسيس اين گـروه تاكنون به تناسب امكانات و يا نيـاز صنايع، تحقيقاتي در زمينه‌هاي مختلف انجام شده است كه به چند نمونه از آنها اشاره مي‌گردد: