جمعه  06  مرداد  1396

آزمایشگاه های پژوهشکده

آزمایشگاه­های این پژوهشکده با داشتن تجهیزات مناسب، بستر لازم جهت ارائه خدمات به کلیه محققین و پژوهشگران در زمینه­های انجام آنالیز دستگاهی و یا در اختیار قراردادن تجهیزات جهت انجام پروژه­های پایانی دانشجویان تمامی دانشگاه­ها در مقاطع مختلف تحصیلی را فراهم می­نماید.

1. آزمایشگاه لایه نشانی

این آزمایشگاه شامل سه دستگاه عمده لایه نشانی به روش بخار شیمیایی (CVD)،   لایه نشانی دورانی و لایه نشانی به روش کند و پاش می باشد. در این آزمایشگاه می توان اقدام به تهیه و ساخت لایه­های نازک، نانو تیوپ ها و نانوساختارها، لایه های نازک آلی و پلیمری، ساخت فیلترهای اپتیکی، سنسورها، تهیه لایه­های نازک دی الکتریک، لایه نوری آمورف، مقاومت های لایه نازک، انواع عایق ها در صنایع ریزمدار، الکترودهای شفاف و... نمود.

1. آزمایشگاه عمومی:

این آزمایشگاه دارای تجهیزاتی  همچون آون آزمایشگاهی (معمولی و تحت خلأ)­، حمام بن ماری، دستگاه گلاوباکس،  pH متر، سانتریفیوژ، فوق خالص ساز آب، شیکر اربیتالی، ترازوی پنج رقم اعشار، فور میکروپروسسور، کلینر آلتراسونیک، هات پلیت با همزن مغناطیسی، کوره، جوش التراسونیک،  هات پرس اتوماتیکی 30 تن و ... می باشد.

1. آزمایشگاه الکتروشیمی :

این آزمایشگاه به منظور و شبیه سازی، ساخت و ارزیابی ذخیره­سازهای انرژی راه اندازی شده است. از تجهیزات موجود در این آزمایشگاه می­توان به باتری تستر 4 کاناله، گالوانواستات-پتانسیواستات، تستر پیل سوختی، تجهیزات ساخت باتری و ابرخازن و ... اشاره نمود.

پیام ریاست

در راستای نیاز به جهش علمی در کشور، ایجاد و توسعه زیرساخت­های پژوهشی جدید و دانش بنیان که مبتنی بر ترکیب علوم و فناوری­ های مختلف باشند با بهره گیری هوشمندانه و طراح نگر از ظرفیت­ ها و امکانات زیرساختی و منابع انسانی برتر، رهاوردهای چشمگیری را در عرصه­ های گسترده نظامی و غیرنظامی به ارمغان خواهد داشت.

چنین ساختارهای نوپایی در مراحل اولیه فعالیت خود، دارای هسته­ای کوچک بوده که قادرند در کنار مجموعه­ های با تجربه و ریشه­ دار نظیر مجتمع­های دانشگاهی و دانشکده­ ها مکملی خوب در جریان­سازی و دمیدن روح نشاط و تازگی در تحقیق و پژوهش باشند؛ علاوه بر آن فرصت مناسبی نیز در روان شدن ایده­ های جدید در بستر صنایع مختلف فراهم آورده و قادر به جذب، شناسایی و شخصیت دهی به نیروهای جوان، پراستعداد و سرشار از امید در پیشرفته­ ترین مراکز تحقیقاتی کشور خواهند بود.

در این راستا امید است پژوهشکده علوم و فناوری­ های ترکیبی نخبگان با گشودن دریچه­ های حیات بخش از علوم و فناوری­ه ای نوین و کاربردی مبتنی بر ترکیب علوم و فنــاوری­ های مختلف و الهام از پدیده­ های پیرامونی و با استفاده از نیروی پتانسیل محققان خصوصی و  نخبگان جوان در سطوح ملی و بین­ المللی، نقشی عمده در جهش علمی کشور ایفا نماید.