جمعه  06  مرداد  1396

درباره کتابخانه های دانشگاه

معرفی کتابخانه های دانشگاه

کتابخانه خوارزمی در تهران ، در مکانی به وسعت 1000 متر مربع و کتابخانه شهید دکتر چمران در اصفهان با وسعت 1500 متر مربع، با دارا بودن منابع غنی و روزآمد علمی در زمینه­های فنی و مهندسی، علوم پایه، مدیریت و... ، مسئولیت تهیه و تامین و فراهم سازی شرایط مطلوب جهت بهره مندی کارکنان ، محققان ، اعضای هیات علمی، دانشجویان و مدیران از منابع علمی را بر عهده دارد.

فعالیتهای کتابخانه های دانشگاه

مديريت کتابخانه های دانشگاه ، با هدف ارايه كليه خدمات اطلاع­رساني در تهران و اصفهان ، در قالب سه واحد به شرح زير فعاليت مي­نمايد:

1. واحد تهیه و تامین منابع (سفارشات):

در این واحد، منابع علمی مورد نیاز متقاضیان، از داخل و خارج کشور به صورت چاپی و الکترونیکی، در سریع­ترین زمان ممکن تهیه می­گردد. فعالیتهای عمده این واحد عبارتند از:

- غنی سازی و بروزرسانی مجموعه منابع علمی چاپی و الکترونیکی (شامل کتاب، مقاله، استاندارد و ...) از داخل و خارج کشور

- عضویت در انجمن ها و مجامع علمی تاثیرگذار در حوزه تامین منابع علمی

- اشتراک پایگاههای اطلاعاتی برخط (on line)

- زمینه سازی شرکت در همایش ها و سمینارهای مرتبط با فعالیتهای کتابخانه

- توسعه همکاری با مراکز اطلاعاتی علمی داخلی و خارجی

2. واحد خدمات فنی (سازماندهي):

در این واحد انواع منابع اطلاعاتی چاپی و الکترونیکی در نرم افزار کتابخانه سازماندهی شده و پس از ایجاد و بروز رسانی بانکها در شبکه های داخلی کتابخانه، دانشگاه و اینترنت قابل جستجو و بازیابی می باشند. عملیات فهرستنویسی و رده بندی کتب با استفاده از نظام رده بندی کتابخانه کنگره انجام می شود و عملیات نمایه سازی دستی و خودکار منابع غیر کتابی با استفاده از قواعد نمایه سازی صورت می پذیرد. فعالیت­های عمده این واحد عبارتند از:

- سازماندهی منابع اطلاعاتی و دانشی