چهارشنبه  29  شهریور  1396

معرفی دانشکده

الف- کليات
با توجه به نياز كشور به علوم و فناوري جديد در حوزه مهندسي مواد و همچنين با توجه به رقابت علمي كشورهاي جهان و محدوديت خريد تجهيزات و عدم انتقال تكنولوژي ساخت آنها به كشور، دانشکده مهندسي مواد با مأموريت انجام فعاليتهاي آموزشي و پروژه‌های گوناگون در زمينه مهندسي مواد و ساخت و توليد ، به عنوان تنها جايگاه آموزشي- تحقيقاتي در زمينه مهندسي مواد- متالورژي و تكنولوژي ساخت قطعات از ابتداي مهر ماه سال 1369 در شاهين شهر اصفهان تأسيس و شروع بكار كرد.
هم اكنون دانشکده مهندسي مواد با استفاده از اساتيد مجرب و آزمايشگاه‌ها و كارگاه‌هاي تخصصي مختلف مهندسي مواد، ساخت و توليد و … ، به همراه صنعت‌های مختلف مشغول تعريف و تدوين پروژه‌های متنوع و برگزاري دوره‌های کوتاه مدت و بلند مدت ( بصورت مصوب وزارت علوم و يا داخلي) مورد نياز كشور مي باشد .
از جمله دوره‌های بلندمدت در حال اجرا، دورة کارشناسی مهندسی مواد- متالورژی صنعتی ، دورة کارشناسی ارشد شناسايي، انتخاب و روش ساخت مواد فلزی و دورة‌ دکتری نانومواد (به صورت مشترک با دانشگاه صنعتی اصفهان) می باشد.

ب- چشم انداز دانشکده در افق 1404:
قطبیت و مرجعیت تولید علم،تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص ، انجام پژوهشهای بنیادی ،کاربردی و توسعه ای در حوزه مهندسی مواد و برترین دانشکده مهندسی مواد در سطح کشور در حوزه پژوهش

ج- ارزش ها :‌

• حفظ  و ارتقای ارزشهای اسلامی و کرامت انسانی
  • تکریم علم و عالم و تعهد به اخلاق علمی و حرفه ای
  • احترام به دستاوردهای فکری و علمی و بهره گیری از آنها در چارچوب نظام ارزشی اسلام
  • تعهد سازمانی،صداقت ،عدالت محوری
  • اعتقاد به اهمیت نیروی انسانی به عنوان ارزشمند ترین سرمایه و الزام به شایسته سالاری
  • احترام به آزاد اندیشی،نظریه پردازی،نوآوری و باور به روحیه تعاون و همکاری و مسئولیت پذیری فردی و جمعی
  • کمال گرایی در آموزش و تربیت دانشجویان

د- ماموريت‌ها
در مباني اوليه تأسيس اين دانشکده، ماموريت کلی عبارتست از:
آموزش نيروي انساني متخصص مورد نياز و پژوهش جهت دستيابي به دانش فني مهندسي مواد .
اين دانشکده همچنين دارای برخی ماموريت‌هاي تخصصي نيز مي‌باشد:
الف- شكل دهي

•  فورج گرم ایزوترمال و عملیات ترمودینامیکی روی آلیاژهای غیرآهنی و آهنی.
  •  فورج گرو و سرد و شکل دهی به ابعاد نهایی آلیاژهای غیرآهنی و آهنی.
  •  فرم دهي ورق‌ها، پوسته‌ها و مخروط‌ها به روشهاي غيرمتعارف مانند فرم دهي انفجاري، الكتروهيدروليكي، الكترومغناطيسي.
  •  فرم‌دهي لوله‌های جدار نازك و ضخيم.
  •  كشش عميق .
  •  ارزيابي شكل‌پذيري مواد و خواص بعد از شكل‌گيري .
  •  ارزيابي قابليت ماشين‌كاري فلزات و ساخت قطعات به روش‌هاي ماشين‌كاري‌هاي متعارف و غيرمتعارف .
  •  شكل‌دهي قطعات گوناگون با استفاده ازسيستم‌هاي كنترل ونرم افزاري رايانه‌اي پيشرفته .
  •  ساخت قطعات با ريزساختار نانو به روش تغيير شكل سنگين

ب- اتصالات

• تحقیق و تدوین تکنولوژی اتصالات مواد آهنی و غیرآهنی مورد مصرف در صنایع.
  •  ارزيابي خواص متالورژيكي و مكانيكي اتصالات .
  •  تحقيق و بررسي رفع يا كاهش تنش‌هاي باقيمانده و تغيير شكل‌هاي ناشي از اتصالات در سازه‌های هوايي (مدل‌سازي كامپيوتري و انجام آزمايشات تجربي) .

ج- پوشش ها

•  ارزيابي خوردگي و سايشي پوشش‌های فلزي و غير فلزي (خوردگي و تريبولوژي)
  •  بررسي خوردگي در تجهيزات الكتريكي والكترونيكي صنايع و روش‌هاي حفاظت از آنها
  •  انجام فرآيند‌های گوناگون پوشش‌دهي به روش‌هاي مرسوم ونوين (مانند روش‍‍‍‍‍هاي نفوذي و رسوب فيزيکی بخار).
  • توليد پوشش‌های با ريزساختار نانو.

د- تعيين خواص

•  انتخاب مواد و امکان سنجی جایگزینی مواد در صنایع.
  •  ارزیابی طول عمر و انجام تست های خستگی قطعات گوناگون صنعتی .
  • ارزیابی مکانیزم های شکست روی گوناگون صنعتی .

ه- ریخته گری و عملیات حرارتی

• تحقیق و تدوین تکنولوژی ذوب و ریخته گری آلیاژهای مختلف صنعتی.
  • بهينه‌سازي سيكل عمليات حرارتي آلياژهاي آهني و غيرآهني.
  • تعيين خواص مكانيكي آلياژهاي مختلف تحت عمليات حرارتي گوناگون.
  • بررسی تاثیر شرایط مختلف از قبیل عملیات حرارتی مجدد، اتمسفر کوره و سرد کردن همدما روی خواص مکانیکی فولادهای با استحکام بالا مورد استفاده در صنایع.
  • تعيين خواص مكانيكي فولادهاي با استحكام بالا كه درسرعت‌هاي متفاوت سرد ميشوند.

و- متالورژي پودر

• فرآيند ساخت مواد قابل کاربرد در دماهای بالا به روش متالورژي پودر.
  • فرآيند و ساخت قطعات از جنس كاربيدهاي سيليسيم و تنگستن و فلزات سنگين.
  • تهيه، مطالعه و كنترل آلياژهاي ساخته شده بروش آلياژسازي مكانيكي.
  • ساخت قطعات متالورژی پودر با ريزساختار نانو.
  • فرآيند و ساخت مغناطيس‍‍‍‍هاي نرم و سخت

بازدید دیروز : 12027